logo nbgTwee keer op één dag de Mont Ventoux beklimmen met een mountainbike, grotendeels over de keienpaden: dat is een uitdaging voor mtb'ers. Kun je aantonen dat je dit met succes hebt volbracht, dan mag je je Forestier du Ventoux noemen. De laatste tijd ontvangt De Kale Berg meer inschrijvingen voor deze uitdaging. Staat ie ook op jouw bucketlist?

UPDATE 13-7-2021 Als je éénmaal vanuit Malaucène en éénmaal vanuit Bedoin naar de top fietst, kom je in aanmerking voor de titel Forestier du Mont Ventoux ("Boswachter"). Deze uitdaging wordt georganiseerd door het Nederbelgisch Genootschap De Kale Berg. Vergeleken bij de Ciinglé du Ventoux - daarvan zijn er al meer dan 15.500 - ben je met de titel Forestier du Ventoux écht bijzonder: sinds 2006 zijn er nu 36 mountainbikers opgenomen in het Klassement Forestier. Allen hebben een genummerd certificaat.
De beklimming gaat grotendeels over de keienpaden. De afdaling gaat over de asfaltweg (D974). Na inschrijving en betaling van het inschrijfgeld ontvang je een bevestiging, een stempelkaart, het reglement en de detailkaarten van de routes. Er is ook een GPS-track van de route te downloaden.

Een nóg zwaardere uitdaging is de Grandonneur: 3 keer de Ventoux op via de keienpaden. Je mag je dan Grandonneur du Ventoux noemen. Slechts 15 moountainbaikers vind je in het Klassement.

Over de Forestier en Grandonneur is nog veel meer te vertellen. Lees alle informatie voordat je besluit je in te schrijven.

UPDATE 13-7-2021: Niet alleen voor de Forestier wordt ingeschreven; ook voor de Grandonneur en de Diable zijn enkele kandidatien die de uitdaging binnenkort aangaan. 

Overzichtskaart van de routes van de Forestier en de GrandonneurOverzichtskaart van de routes van de Forestier en de Grandonneur