Gezicht op Sault oude ziekenhuisNou ja, complex... valt wel mee. Nadat plannen voor toeristische megaprojecten bij Malaucène en Bedoin bekend waren geworden kon Sault - het derde startdorp voor een beklimming van de Ventoux - niet achterblijven. Ook daar wil men graag meer fietsers verwelkomen en langer laten verblijven. Dit project wordt niet zo kolossaal als de andere projecten: men heeft het over een 'bike home' met 'vijftig bedden of meer', speciaal voor fietsers. Iets tussen een hostel en een luxe hotel in. 

Gezicht op Sault. Boven het benzinestation het oude ziekenhuis. Foto: Google Street View.Gezicht op Sault. Boven het benzinestation het oude klooster/ziekenhuis. Foto: Google Street View.

De accommodatie zou moeten worden gehuisvest in het voormalige klooster c.q. ziekenhuis van Sault, dat al een jaar of zes leeg staat. Of het oude gebouw verbouwd wordt of moet plaats maken voor nieuwbouw is niet bekend.
Dit project heeft niets te maken met de projecten in Bedoin en Malaucène; die zijn veel groter:

  • In Bedoin het project "All Bike", een viersterrenhotel met velodrome, bioscoop en luxe winkelcentrum.
  • In Malaucène is het een toeristisch complex dat is gepland op de plek van de oude papierfabriek, met een viersterrenhotel, apart-hotel en ongeveer veertig villa's.

Sinds begin 2020 is hier gevestigd Nesk Ventoux - Grand Gîte Hôtel***.

Bron: francebleu.fr