Non au projet All Bike Ventoux Provence

UPDATE: PROJECT AFGEBLAZEN!
Na de plannen van Malaucène voor een luxe hotel met villa's kon Bedoin natuurlijk niet achterblijven. Maandag 23 oktober 2017 gaf de gemeenteraad van Bedoin groen licht aan een stuurgroep die de mogelijkheden gaat onderzoeken om een megaproject te realiseren: een velodrome, hotel, bioscoop enzovoort. De naam van het project: ALL BIKE VENTOUX PROVENCE®. Uiteraard zien veel bewoners dat niet zitten.

In de buurt van de chapelle du Moustier, net buiten Bedoin links van de D 974, zou een wielerbaan moeten komen die geschikt is voor internationale wedstrijden plus een hotel met een honderdtal kamers, een restaurant, een zwembad, een spa, conferentiezalen, een bioscoop en allerlei voorzieningen voor sporters. 
De bewoners zijn uiteraard boos. Ze voorzien dat hun dorp een flink deel van het jaar overstroomd gaat worden door bezoekers en vragen zich af hoe deze plannen te rijmen vallen met de ambitie een parc naturel régional du Ventoux te creëren.

Het Collectif Citoyen Bedoin-Ventoux voert actie tegen dit project en heeft een petitie online gezet. De Kale Berg heeft al getekend; teken jij ook?

Inmiddels is er een bewonerscollectief opgericht, het Collectif Citoyen Bédoin Ventoux. Via hun website en Facebookpagina wordt hun boosheid geuit over de voorgenomen plannen en opgeroepen om in actie te komen. 

Het bewonerscollectief schreef een open brief aan het gemeentebestuur van Bedoin: "Vanuit de lucht zou dit project een pure dwaasheid zijn, een litteken dat voor altijd een prachtig landschap aan de voet van de Mont Ventoux zou ontsieren."
Zaterdag 18 november is er een protestbijeenkomst.

Protestbijeenkomst in Bedoin tegen project All Bike Ventoux Provence. Foto: Els Bedoin.Protestbijeenkomst in Bedoin tegen project All Bike Ventoux Provence. Foto: Els Bedoin.

Ook De Kale Berg is tegen dit megalomane project.  

 

De plaats waar het sportcomplex ALL BIKE VENTOUX PROVENCE® zou moeten verrijzen, nabij de chapelle du Moustier, net buiten Bedoin links van de D 974. Je fietst er dus langs als je de Mont Ventoux beklimt vanuit Bedoin.

Flyer van het burgerinitiatief "Non au projet All Bike Ventoux Provence" - nu ook in het Nederlands:

flyer STOP PROJECT ALL BIKE voorkantflyer STOP PROJECT ALL BIKE voorkant

flyer STOP PROJECT ALL BIKE achterkantflyer STOP PROJECT ALL BIKE achterkant

 


 

De regionale krant bericht over de plannen. "Wie is er voor?" 

 

LaProvence van 3-11-2017LaProvence van 3-11-2017

LaProvence van 3-11-2017LaProvence van 3-11-2017

Het logo van het collectif citoyen Bédoin Ventoux Het logo van het collectif citoyen Bédoin Ventoux

Lees ook: