Alternatieve route Malaucène-Bedoin
Alternatieve route Malaucène-Bedoin

Een goede en veilige tip voor mensen die van Malaucène naar Bedoin fietsen of omgekeerd.

Er is een veel veiliger weggetje dat  parallel loopt aan de grote weg D938: Chemin Plan de Laval! Je mijdt een heel groot stuk van die drukke D938, waar het niet aangenaam fietsen is. Neem vanuit het centrum van Malaucène richting Vaison-la-Romaine vanaf de rotonde de Route de Suzette. Na ca. 800 meter kruis je de Chemin Plan de Laval; ga hier linksaf. Deze weg komt uit op de D938. Je rijdt slechts 650 meter op die grote baan vooraleer je ter hoogte van Caveau Beaumont du Ventoux de D19 naar de Col de La Madeleine op klimt.
Omgekeerd, als je van de Col de la Madeleine komt rij je 650 meter op de grote baan om dan links Chemin plan de Laval in te slaan.

Deze handige tip komt van Caroline Ryckewaert. Zij fietst veel in de omgeving en plaatst haar ritten op haar website www.carobike.be

Update: uit reacties op dit bericht op Facebook blijkt niet iedereen dit een betere route te vinden. Het asfalt is op sommige plaatsen slecht en de weg is erg smal. 

Alternatieve route van Malaucène naar Bedoin. Foto: Carobike.Alternatieve route van Malaucène naar Bedoin. Foto: Carobike. 

Alternatieve route van Bedoin naar Malaucène. Foto: Carobike.Alternatieve route van Bedoin naar Malaucène. Foto: Carobike.