Professionele renners rijden in juli op een virtuele Mont Ventoux en Champs Elysées. Zwift bouwt een nieuwe wereld voor een online Tour de France. De eSports-races vinden plaats in de drie weekends tijdens de oorspronkelijke data van de Tour, dus tussen 4 en 19 juli. Etappe 5, de voorlaatste etappe, op 18 juli, is de koninginnerit met een finish bij Chalet Reynard, De volgende dag is de finish op de Champs Elyséees in Parijs.

Cyclingnews meldt dat tot nu toe ten minste 15 teams zich hebben aangemeld, terwijl 10 televisiezenders uit 130 landen zich hebben gemeld om het evenement uit te zenden.
Bekende namen die meedoen zijn o.a. Chris Froome, Egan Bernal, Geraint Thomas en Greg Van Avermaet. Bij de vrouwen Marianne Vos, Chloé Dygert-Owen, Kirsten Wild en Anna Van der Breggen.

Zwift organiseert ook een virtuele L’Etape du Tour de France, voor wielerliefhebbers dus. Op 18 en 19 juli rijden zij etappe 3: Mont Ventoux, (22,9 km, finish op de top, bij het observatoire).

De echte Tour de France gaat nog steeds door op de nieuwe datums van 29 augustus tot 20 september, met als startpunt een wegwedstrijd in Nice.

ALL ABOUT THE VIRTUAL TOUR DE FRANCE ON ZWIFT

Zwift etappe Ventoux Tour de France Virtual. De streep wordt getrokken bij Chalet Reynard.Zwift etappe Ventoux Tour de France Virtual. De streep wordt getrokken bij Chalet Reynard.