UPDATE: NIET 15 MEI MAAR PAS OP 5 JUNI! De afgelopen dagen was het weer een polaire episode, zoals blijkt uit de temperaturen op de top van de Ventoux met een -12,4°C, een gevoelstemperatuur van ongeveer -30°C en windvlagen van 143 km/u!

De top van de Ventoux op 3 april 2021 - foto: 'Diable' Ruud de BontDe top van de Ventoux op 3 april 2021 - foto: 'Diable' Ruud de Bont
UPDATE: NIET 15 MEI MAAR PAS OP 5 JUNI!
 De afgelopen dagen was het weer een polaire episode, zoals blijkt uit de temperaturen op de top van de Ventoux met een -12,4°C, een gevoelstemperatuur van ongeveer -30°C en windvlagen van 143 km/u!

Het departement heeft besloten de beroemde reus van de Provence nog wat langer te laten overwinteren en de heropening van de weg naar de top van de Mont Ventoux via Sault en Bédoin  - voor de derde keer - uit te stellen, nu tot 5 JUNI,  in verband met de hervatting van de werkzaamheden op de top. Daarom zullen dit jaar de drie toegangswegen op dezelfde datum opengaan. Het wordt dit jaar dus een heel late opening.
Hopelijk zijn de lockdownmaatregelen dan ook opgeheven...
Bron: La Provence - Foto: 'Diable' Ruud de Bont

UPDATE 10 mei:

De Departementale Raad van de Vaucluse heeft een update gegeven over het verloop van de werkzaamheden en een nieuwe datum gepland voor de heropening. 

Om de werkzaamheden naar behoren te kunnen uitvoeren, blijft de RD 974 tot en met zondag 30 mei afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor gemotoriseerde tweewielers, fietsers en het publiek.
gemotoriseerde voertuigen, fietsers en voetgangers:

Noordzijde: vanaf Mont Serein
Zuidkant: vanaf Chalet Reynard
Als de weersomstandigheden in mei gunstig zijn en de werkzaamheden kunnen worden afgerond, zal de hele RD 974 vanaf maandagochtend 31 mei 2021 weer voor iedereen toegankelijk zijn.
Zo niet, dan zal de RD 974 opnieuw worden afgesloten om de werkzaamheden te voltooien.

Zondag 30 mei: "Fête du Tour"

Tijdens de door het departement georganiseerde familiedag op zondag 30 mei bij het station van de Mont Serein, ter gelegenheid van het "Fête du Tour", zullen fietsers en voetgangers daarentegen vanaf de Mont Serein en het Chalet Reynard tot aan de top kunnen komen.
Als de weersomstandigheden in mei gunstig zijn en de werkzaamheden kunnen worden afgerond, zal de hele RD 974 vanaf maandag 31 mei 2021 's ochtends weer voor iedereen toegankelijk zijn.
Zo niet, dan wordt opnieuw een afsluiting van de RD 974 ingesteld voor nog enkele dagen om de werkzaamheden af te ronden.
Bron: Vaucluse.fr

GF MONT VENTOUX, die op 13 juni wordt verreden, meldt op Facebook gedetailleerde informatie over de asfalteringswerkzaamheden:

  • Asfaltwerkzaamheden op de top van de Belvedere des Alpes op de Col des Tempêtes 10-11-12 mei
  • Asfalteringswerkzaamheden op de top van de Mont Serein van 17 tot 26 mei, daarna markering op 27-28 mei.
  • -Asfalteringswerkzaamheden aan Chalet Reynard van 17 tot 21 mei, markering in de tussentijd

Deze data zijn onder voorbehoud van het weer, dat deze week niet uitstekend is.

Ga niet naar de Mont Ventoux op deze data, de asfaltmachines zullen de hele breedte van de weg in beslag nemen.
Bron: GF MONT VENTOUX

De tweede fase van het project, die momenteel aan de gang is en tot het najaar zal duren, is gewijd aan het herstel en de verbetering van de natuurlijke omgeving, alsook aan de interpretatie van de site voor het grote publiek.

Werkzaamheden op de top, 8 mei 2021. Foto: Ruud de BontWerkzaamheden op de top, 8 mei 2021. Foto: Ruud de Bont