×

ariane greep met cameraHet gaat goed. Het gaat goed met mijn kind dat 'Film' heet en die ik dezer dagen aan de wereld presenteer. Zo voelt het, als de presentatie van je kind. We hebben deze week voor meer dan 150 gasten een première gegeven in Utrecht, op een plek waar ik zo'n 500 meter vandaan alle lassen heb gemaakt.

Hier bouwden Erik en ik aan het kind, zij ontstond daar. Niet meer dan normaal dat we hier de eerste pers viewing hebben gehouden. In Zaal 1 van het Louis Hartlooper Complex hebben wij haar laten zien, en men was enthousiast! Ontroering! Lof! Natuurlijk zijn er altijd een paar mensen die vinden dat je kind er wat anders uit had moeten zien, die altijd iets te vinden moeten hebben, want we zitten nu eenmaal in een cultuur van meningen... Maar gelukkig zagen de meeste mensen authenticiteit van dit kind, en de liefde waarmee zij is gemaakt.
Het was een gedenkwaardige avond.

Louis Hartlooper ComplexLouis Hartlooper Complex

Vorige week zat ik bij Studio Max, bij Cilly Dartell en Frank du Mosch. Dat was de eerste kennismaking van het publiek met haar, het kind Film. Vandaag was een andere mijlpaal: Radio 1! Ik was gevraag om in de Gids met Felix Meurders te praten over mijn kind, hij noemde haar 'een prachtig gedicht', en een Film om te bekijken met een goede fles rode wijn en een stuk Franse kaas. Ik gluur naar de VMV Elite wijn die ik dinsdag bij de première kreeg. Heerlijk.

Hij noemde haar 'een prachtig gedicht'.

En nu? Mails krijg ik, van vele liefhebbers van de Ventoux. Van mensen die er komen en er heen willen gaan. Waar draait de film? Waar kan ik je kind zien? Het antwoord is: ik weet het nog niet. Direct na het interview op Radio 1 werd ik gebeld door de Gigant, filmhuis met vele zalen in Apeldoorn. Ik had tegen Felix gezegd dat de film wellicht in Tilburg, Amsterdam en Apeldoorn zou draaien, zij hadden dit weer terug gekregen.
Volgende week gaan we eens praten. En tv dan? Ook nog niet bekend. Kind Film ligt op meerdere plaatsen in Hilversum. Maar de vraag is: accepteren zij haar zoals ze is?
Helemaal met al haar rare wendingen en lijnen, het mooie weefgetouw van verhalen...
Of moet het des Hilversums en simpel doch eenvoudig te behappen voor de massa.
Dat is zij niet. Toch gloort er hoop voor mij als ik af en toe een mooie documentaire voorbij zie komen. Dan denk ik: wij passen er ergens wel in, mijn kind en ik. Ergens zal een plek zijn op tv... U bent dan de eerste die het hoort
.

  

Ariane Greep schrijft en maakt films. In 1999 fietste ze vanuit Malaucène naar de top om daar te trouwen met Bas Steman, die vanuit Bedoin gekomen was. Voor dekaleberg.nl schrijft zij over de totstandkoming van haar film over de Mont Ventoux.